Nu finns ProEquo att köpa av Hästmäster
 

ProEquo är ett naturligt kompletteringsfoder som bidrar till hästens balanserade tarmflora. De flesta hästägare vet hur viktig en balanserad tarmflora är för hästens välbefinnande och hur lätt denna kan rubbas på grund av yttre påfrestningar.
Många av de sjukdomar en häst drabbas av kan bero på en obalans i tarmfloran, vilket i sin tur kan bero på felaktigt foder och yttre omständigheter såsom stress och hård belastning. Forskning har visat att probiotiska bakterier från en frisk tarmflora kan stimulera immunförsvaret och förhindra att sjukdomsalstrande bakterier etableras.
ProEquo kan beskrivas som en produkt som gör med hästens mage, vad t.ex. hälsodrycken ProViva gör för människans mage och den innehåller den nyttiga bakterien Lactobacillus plantarum JI:1 (DSM 11520), som finns i ett mycket högt antal i produkterna. Bakterien kommer ursprungligen från en frisk hästtarm och finns naturligt i denna miljö. Bakterien är patenterad p.g.a. sina unika och positiva egenskaper i en hästtarm. 


Användning
ProEquo används främst till hästar med magrelaterade problem och där man har bedömt att hästen har fått en obalans i tarmfloran (t.ex. diarré, illaluktande träck, stressmage och vid antibiotikabehandling). Även till hästar med t.ex. fång, mugg och utslag/eksem (t.ex. sommareksem på islandshästar) använder många ProEquo idag. Tyvärr väntar många med kompletteringen tills efter det att problem uppstått, medan de kunde använt ProEquo i förebyggande syfte.
ProEquo rekommenderas varje dag som komplement till det vanliga fodret och kan ges både till föl och vuxna hästar. Kan även med fördel ges till föl för att skydda mot diarré.
När risk för mag- och tarmrelaterade problem är stor, eller när problem redan har uppstått, rekommenderas en ökad daglig dos av ProEquo®. Det kan t.ex. vara vid antibiotika-behandling, foder- och miljöbyte, hård träning, långa transporter och flitigt tävlande.
Hästar som har svårt att komma i hull trots adekvat utfodring har i många fall visat sig få ett bättre näringsupptag och därmed ett bättre hull och mer muskler, då de utfodras med ProEquo.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter