Stallet på Rydboholm

Hästmäster driver stall på Rydboholms gård med plats för 20 hästar i stora stallet och 6 hästar i lilla stallet som är byggdes januari 2016, beläget endast 2,5 mil norr om Stockholm. I stallet står  inackorderingar med främst hoppintresse på olika nivåer. 

 

Sedan slutet av november (2012) har vi ett otroligt fint ridhus. Ridmåttet är 22*54 m och underlaget är fibersand med bevattning. Hindermaterialet är även det av toppklass.  2017 blev den nya ridbanan klar med ridmått 25 * 65 m med fibersand som underlag, belysning och bevattning med sprinkler och en fantastisk sjöutsikt från högt läge. På ridbanan har vi alltid hinder framställda för kunna göra hoppträning enklare. Hösten 2018 har vi fått en superfin skrittmaskin för 6 hästar med tak och belysning som alla inackorderingar har fri tillgång till.

Omgivningarna är vackra med många fina ridvägar och en rundbana på 800 meter . En hög grad av service (in/utsläpp och fodringar) ingår i stallhyran.  Stallen är utrustade med spolspilta, solarium,fikarum och  uppvärmd sadelkammare. I samma byggnad som ridhuset finns omklädningsrum med dusch och toalett.Det finns också möjlighet att lämna in täcken för tvätt.

 

Det finns många hagar i direkt anslutning till stallet. Hästarna går vanligen två och två, men det finns även möjlighet att ha hästen ensam i någon av de mindre hagarna. Under sommarhalvåret byter vi hagar så vinterhagarna får vila några månader.

Vi har en fin hinderpark och  varje onsdag och torsdag får hindrena stå framme och de andra dagarna kan hinder tas fram om man ställer undan  när man är klar förutom måndag och tisdag kväll då vi har hinderfritt i ridhuset.