Turbo Henry

Turbo Henry eller "Henry" som han kallades var en liten men mycket speciell häst vi ägde i dryga 4 år. Detta är hästen som allra säkrast påverkat mitt hästliv i särklass mest både under tiden i vår ägo men också långt efter det, av flera anledningar.

 

Han  var min första unghäst. Från att komma till oss som tanig, liten (knappa 160-hög) travarliknande hollänsk vallack utecklades han till att bli en stabil tävlingshäst som gav mig bla. rutin i många 130-140-klasser och två junior-SM.

 

Det blev en del tävlingsmeriter men också många besvikelser, ändå är det framförallt den lilla hästen med stora kapaciteten och modet som man minns från tävlingssammanhangen.

 

 

Om Henry kunde vara minst sagt komplicerad att rida var han 100% okomplicerad att hantera. Han var  hästen som man utan problem kunde ta en cykelsväng med eller varför inte parkera lös i ridhuset när det var de andra hästarna tränades...

 

När Henry var 9 år sålde vi honom till en svensk tjej i Italien, detta var otroligt tung ur ett känslmässigt perspektiv men gjorde det samtidigt möjligt för mig att satsa vidare på min passion och sport. Två nya 4:åringar kom in i stallet, Angelo och Quinten!

 

Fortfarande håller jag ett öga på Henry och hur han har det och såklart är det kul att denna häst alltid verkar etsa sig in i fovoritplatsen hos sina ägare/ryttare/

 

 

/Martina

 

 

 

 

Här med sin nuvarnade ryttare...

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter