Välkommen till Hästmäster!

   Sidan uppdaterades senast  2024-04-02

Hästmäster bedriver sin verksamhet 2,5 mil norr om Stockholm, centralt beläget och i fantastiska  omgivningar. Ledorden i Hästmästers verksamhet är kvalité och långsiktighet. I stallet med plats för 26 hästar står inackorderingar med främst hoppintrese. Sedan hösten 2012 har flera förbättringar skett och framförallt har vi nu ett stort nybyggt ridhus med toppunderlag och hindermaterial. Träningsmöjligheterna har höjts  och en högre grad av service ingår i hyran. 2017 blev den nya uteridbanan klar med fibersand och bevattning ( 25x65 m). Hösten 2018 har vi fått en superfin skrittmaskin för 6 hästar med tak och belysning som alla inackorderingar har fri tillgång . Utöver att driva stallet och träna och utbilda hopphästar säljer Hästmäster foder, torvströ och hyr ut hästtransport. Självklart säljer Hästmäster ett foder av absolut toppkvalité, det foder våra egna hästar äter. När det gäller stallströ säljer Hästmäster torvströ från Stall Vital - en ljus torv av bästa kvalitet.

1983 startade jag min firma som då hette Norrvikens skomakeri, både skor och ridstövlar lagades och produkter för ridning började också sys. Under VM-mässan 1990 såldes måttbeställda short-chaps med succé som reslutat. Hästintresset var stort och jag tävlade upp till 150-hoppningar, precis som idag med hästar som utbildats och matchats fram från ung ålder. Verksamheten är idag helt inriktad på hästar och företaget heter nu Hästmäster. 

 

 

/Maria Riesel

 

Redan som barn var hästintresset stort för mig - och hästarna har alltid varit en naturlig del av mitt liv. För mig är hästarna och ridningen den ultimata utmaningen - och hoppsporten är den som fascinerar mig mest. Jag har tränat och tävlat många unga hästar för att bygga upp för större klasser. Jag är baserad i Belgien, där jag bor på en gård med min pojkvän och sonen Oliver.
 

 

 

/Martina Riesel



KONTAKT:

mariariesel@outlook.com

0046 (0) 708 451889 - Maria Riesel

0032 497 30 39 36  Martina Riesel 

Nyhetsarkiv

2013

Angelo hoppade fantastiskt i helgens Internationella **-tävlingar. Var placerad i en 135-hoppning.

Läs hela inlägget »

Så har också Quinten kommit på plats i Belgien hos Martina. Han stannar där för ett par veckors träning innan det blir jullov. 
Nu väntar några sista internationella tävlingar för i år för Angelo och Martina samtidigt som Quinten tränas på hemmaplan. Sedan blir det hem till Sverige och Rydboholms gård över årsskiftet.

Läs hela inlägget »

1-3 November var det dags för tävlingar i Belgiska Lier igen. Torsdagens 135-klass blev ett bakslag for Angelos del som var spänd och stressad, gjorde ändå en okey runda men med två nerslag. Med en dags hemmaträning och trimning blev lördagens klass en stor revanch och Angelo visade återigen vilken stjärna han är. En dubbelt felfri ritt ledde till 5:e plats av cirka hundra ekipage.

Läs hela inlägget »

135-klass i Lier, första inomhustävlingen hösten 2013. Ett retsamt nerslag men helt klart en bra start för inomhussäsongen; nästa tävling blir det förmodligen dags för lite större utmaningar.

Läs hela inlägget »

Vi söker nu efter  unghäst med blod och kapacitet för att i framtiden nå de större klasserna... Har du den hästen och går du i säljtankar - hör gärna av dig :)

Martina stannar fortsättningsvis kvar i Belgien hos Jos Kumps stall och träningscenter; hit finns också möjlighet att lämna din häst för träning/tävling/försäljning hos familjen Kumps och Martina.

Läs hela inlägget »

Angelo och jag fick aran att trana for Rodiga Pessoa, en av varldens basta ryttare. Traningen bestod av hoppning av smahinder; linjer o avslutningsvis en bana. Angelo hoppade kanon och fick fina ord av Rodrigo!

Läs hela inlägget »

Den 9-10 november kommer K G Svensson ha en tömkörningskur på Rydboholms gård. Det finns några platser kvar och är du intresserad av att vara med kan du kontakta Bitte Eriksson på tel.070-8323324

Läs hela inlägget »
Etiketter: tömkörningskurs

Caledonia såldes kort efter att hon kom ner till Belgien/stall Kumps.
Vi tränade och tävlade henne från 7 års ålder tills nu då hon är 9.
Här kommer en film på henne,
 

Läs hela inlägget »

Under juni och juli kommer eventuellt boxplats/boxplatser finnas lediga. Stallet är egentligen fullt men under en kortare period kan det komma att finnas plats.

Välkommen att ringa eller mejla vid intresse!

Läs hela inlägget »

Angelo och Bugatti smällde till med en dubbel i lördagens 125-klass. Vann gjorde Angelo med några tiondelar snabbare tid än Bugatti!

Söndagens resa blev ett mindre roligt minne då Angelo lyckades volta ur lastbilen...

Med en riktig änglavakt klarade han sig helt utan skador och vi är mer än tacksamma att han fick vara både en vinnare men framförallt en överlevare denna helg...

 

 

 

Läs hela inlägget »

1:a April och vinst med Djursholms Division-1 lag, strålande insatser av alla och finalklart!

 

Läs hela inlägget »

Det blev en fullspäckad hästvecka i Belgien för Martina och Ellinor. Alltifån besök på trestjärnig internationell tävling, fina anläggningar, mindre fina anläggningar med hästar, unghingstar och åsnor blandade på trånga utrymmen, men framföralltvar det en riktigt trevlig vecka med och hos familjen Kumps.

Och såklart viktigast - Ellinor hittade sin drömhäst :)

 

Några bilder får visa en liten del av resan.

 

 

Morgonpass för Ellinor och "skimmeln"
På internationell tävling
Veckans favorithäst för Martinas del
Läs hela inlägget »

Efter ett par inomhustävlingar under årets första månader siktar vi nu framåt mot utomhussäsongen.

 

Under årets första tävlingar lyckades bla.

Angelo VINNA 130-klass nationellt i Hamre,

placera sig i 130-klass nationellt i Högbo samt startat flera två 140-klasser med bra resultat.

 

Nu åker Martina iväg för att tillbringa en vecka i Belgien och tränarens Jos Kumps m. familj.

En vecka fullspäckad med häst,,,

 

Därefter blir det utomhustävlingar!

Läs hela inlägget »

Vår fina, fina häst Caledonia är till salu.  Hon har tävlat tom. 135-klass. Sund och frisk samt enkel i hantering. Ring om du är intresserad av en supergo häst med stor förmåga och kapacitet.

 

 

Läs hela inlägget »

Länkar