Välkommen till Hästmäster!

   Sidan uppdaterades senast  2024-04-02

Hästmäster bedriver sin verksamhet 2,5 mil norr om Stockholm, centralt beläget och i fantastiska  omgivningar. Ledorden i Hästmästers verksamhet är kvalité och långsiktighet. I stallet med plats för 26 hästar står inackorderingar med främst hoppintrese. Sedan hösten 2012 har flera förbättringar skett och framförallt har vi nu ett stort nybyggt ridhus med toppunderlag och hindermaterial. Träningsmöjligheterna har höjts  och en högre grad av service ingår i hyran. 2017 blev den nya uteridbanan klar med fibersand och bevattning ( 25x65 m). Hösten 2018 har vi fått en superfin skrittmaskin för 6 hästar med tak och belysning som alla inackorderingar har fri tillgång . Utöver att driva stallet och träna och utbilda hopphästar säljer Hästmäster foder, torvströ och hyr ut hästtransport. Självklart säljer Hästmäster ett foder av absolut toppkvalité, det foder våra egna hästar äter. När det gäller stallströ säljer Hästmäster torvströ från Stall Vital - en ljus torv av bästa kvalitet.

1983 startade jag min firma som då hette Norrvikens skomakeri, både skor och ridstövlar lagades och produkter för ridning började också sys. Under VM-mässan 1990 såldes måttbeställda short-chaps med succé som reslutat. Hästintresset var stort och jag tävlade upp till 150-hoppningar, precis som idag med hästar som utbildats och matchats fram från ung ålder. Verksamheten är idag helt inriktad på hästar och företaget heter nu Hästmäster. 

 

 

/Maria Riesel

 

Redan som barn var hästintresset stort för mig - och hästarna har alltid varit en naturlig del av mitt liv. För mig är hästarna och ridningen den ultimata utmaningen - och hoppsporten är den som fascinerar mig mest. Jag har tränat och tävlat många unga hästar för att bygga upp för större klasser. Jag är baserad i Belgien, där jag bor på en gård med min pojkvän och sonen Oliver.
 

 

 

/Martina Riesel



KONTAKT:

mariariesel@outlook.com

0046 (0) 708 451889 - Maria Riesel

0032 497 30 39 36  Martina Riesel 

Nyhetsarkiv

2012 > 12

Från och med januari har Helena hoppträningar hos oss. Helena har både privat - och gruppträningar samt kan rida din häst. Hon har ett stort fokus på markarbetet och är duktig på att coacha såväl rutinerade som mindre rutinerade hästar och ryttare.

 

Du kan läsa mer om Helena nedan.

 

 

Läs hela inlägget »

Vi börjar säsongen 2013 den 19:e januari hos Strömsholms Ridklubb.

Därefter följer ett par tävlingar i februari och mars innan utomhussäsongen startar.

Som det ser ut nu är det dessa datum och tävlingar som gäller:

 

Januari
19:e Strömsholm
Februari
16:e Högbo
23:e Hamre
Mars
1:a Högbo
9:e Märsta
16:e Botkyrka
17:e Enköping
23:e Södertälje

Läs hela inlägget »

Turbo Henry eller "Henry" som han kallades var en liten men mycket speciell häst vi ägde i dryga 4 år. Detta är hästen som allra säkrast påverkat mitt hästliv i särklass mest både under tiden i vår ägo men också långt efter det, av flera anledningar.

 

Han  var min första unghäst. Från att komma till oss som tanig, liten (knappa 160-hög) travarliknande hollänsk vallack utecklades han till att bli en stabil tävlingshäst som gav mig bla. rutin i många 130-140-klasser och två junior-SM.

 

Det blev en del tävlingsmeriter men också många besvikelser, ändå är det framförallt den lilla hästen med stora kapaciteten och modet som man minns från tävlingssammanhangen.

 

 

Om Henry kunde vara minst sagt komplicerad att rida var han 100% okomplicerad att hantera. Han var  hästen som man utan problem kunde ta en cykelsväng med eller varför inte parkera lös i ridhuset när det var de andra hästarna tränades...

 

När Henry var 9 år sålde vi honom till en svensk tjej i Italien, detta var otroligt tung ur ett känslmässigt perspektiv men gjorde det samtidigt möjligt för mig att satsa vidare på min passion och sport. Två nya 4:åringar kom in i stallet, Angelo och Quinten!

 

Fortfarande håller jag ett öga på Henry och hur han har det och såklart är det kul att denna häst alltid verkar etsa sig in i fovoritplatsen hos sina ägare/ryttare/

 

 

/Martina

 

 

 

 

Här med sin nuvarnade ryttare...

Läs hela inlägget »

Idag har vi haft officiell invigning av ridhuset! Det blev mycket lyckat och trevligt med gårdens duktiga ponnyryttare som stod för show och underhållning. Elisabeth av Douglas klippte bandet och utöver det hade vi lotteri och fika.

Tack till alla som var med och bidrog till en fin start för vårt fina ridhus!

Läs hela inlägget »

Länkar